Hit Enter to search or Esc key to close

Aangenaam kennis te maken

Mijn naam is Luca Spano, trotse schipper en eigenaar van tweemastklipper De Hester. Elke dag varen, van je hobby je werk maken. Dat is toch fantastisch? 

Hoe het begon

Na mijn middelbare school kwam ik terecht aan boord van de schepen van de Bruine vloot in Kampen. Als klein jongetje hadden deze indrukwekkende zeilschepen al een ontzettende aantrekkingskracht op mij. Het was dus ook niet vreemd dat ik als matroos op de Summertime aan het werk ging en ik mijn passie vond. In de winterperiodes daarna volgde ik de opleiding tot schipper aan de Zeevaartschool in Enkhuizen. 

Dit is mijn kans

En toen ik in 2018 de kans kreeg om De Hester te kopen, greep ik die met beide handen aan. Tijdens de proefvaart aan het roer voelde ik me één met het schip. Ik wist het meteen: zij is van mij. Ik ben jong en waarom zou ik 10 jaar wachten? 

COME SAIL AWAY WITH ME

Team member image

Dagtocht

Een heerlijke dag van op het water

Team member image

Bedrijfsevenement

De mogelijkheden zijn eindeloos

Team member image

Maritieme Evenementen

Je maakt het echt mee aan boord!

Team member image

Jongerenreizen

Het samen zijn op het water is onvergetelijk

Gastenbeoordelingen en reviews

Het is onbeschrijfelijk...
Prachtig. Geweldig. Mega gaaf. Totaal gevoel van geluk, ontspanning en vrijheid. Dat is wat varen met je doet. Iets wat je mee moet maken.
Schoolreis
Wat een ervaring
Het uitzicht, wauw. Volop genieten! Super aardige eigenaren, goede service en wat een sfeer. Het was een gave ervaring slapen op een boot.
Hotelschip
Wij komen weer! Wat het zo bijzonder maakt: De kinderen hebben zich prima vermaakt aan boord. Hierdoor konden wij als ouders ook echt ontspannen. Zon, wind, golven, blik op de horizon.
Familieweekend