by hester@sterinsocialmedia.nl

Hanzestad Kampen

Onze thuishaven Hanzestad Kampen

De prachtige Hanzestad Kampen is niet voor niets onze thuishaven. De Hester ligt daar aan de IJsselkade. Van boord loop je zo het historische centrum van Kampen in. Alles is op loopafstand. Van gratis parkeerplaatsen tot het treinstation. Van de supermarkt tot aan de slager. Van restaurants en eetcafé’s tot gezellige kroegjes. Op vrijdagavond is het koopavond in Kampen. Ook fijn!

Wanneer we wegvaren van de kade heb je eerst een prachtig zicht op een van de mooiste stadsfront van Nederland. Jullie verkennen het schip, en kunnen al varend op de IJssel genieten van het mooie uitzicht en de eerste brug die we passeren. Van de IJssel komen we op het Ketelmeer. Spot je de Zee-arend? En kijk…. Zijn dat nu flamingo’s?

Mocht het onstuimig zijn op het IJsselmeer? Dan blijven we beschut op het Ketelmeer en varen we bijvoorbeeld naar Zwartsluis. Het voordeel van varen vanuit Kampen is dat we bijna altijd uit kunnen varen. Of het moet zo hard waaien dat de Eilandbrug niet draait natuurlijk.

Dagtocht vanuit Kampen

Meerdaagse tochten

Het prachtige Ketelmeer

2bedrijfsfeest op de hester uit kampen kopie
2vaargebied van de hester vanuit Kampen
Tweemastklipper De Hester

Vanuit thuishaven Kampen kun je met de Hester dagtochten maken via de IJssel, Ketelmeer en Zwartemeer naar Zwartewaterstadjes Genemuiden of Zwartsluis. Of breng een bezoek aan de bijzondere vissersplaats Urk.

Havens bij die we bij meerdaagse tochten aan doen zijn bijvoorbeeld Enkhuizen, Lemmer, Hoorn, Medemblik, Urk, Texel of Amsterdam. Elke haven heeft zijn eigen charme. Ontdek hoe mooi Nederland is.

Vaak is de “voor anker op het Ketelmeer” de populairste avond bij onze gasten. Of het nu schoolgroepen zijn, bedrijven of families. Je bent echt als groep bij elkaar en het spelen op en in het water maakt het een avontuur voor jong en oud.

Laat je verrassen door het mooie Ketelmeergebied. Spring in het water!  Of pak een kano om  “door het eiland” te varen en alleen het gekwaak van kikkers te horen. Sta oog in oog met een ree. Pak jij jouw kans en maak een ritje op de banaan. Wie blijft het langste zitten?

Wind mee of wind tegen?

Het weer is het enige aan boord waar we geen invloed op hebben. Gelukkig maar. Het weer voorspellen blijkt ook heel moeilijk te zijn. Daarom kijken we samen met jou per dag wat de mogelijkheden zijn en naar jouw wensen. Welke havens zijn bezeilbaar. Is het strandweer? Of staat er een perfect zeilbriesje? Alles is afhankelijk van de duur van de tocht en de windrichting.